17. tammikuuta 2011

Odotellaan vielä hetki

Yritän vasta viritellä tätä blogiani. Toistaiseksi en ole saanut sitä näkyviin kuin itselleni. Tutkin ja tukin tekemäni virheet. Siis malta vielä hetki.

6 kommenttia:

 1. Mukavan näköisen etusivun olet Matti Viisas blogiisi tehnyt! Katsotaan nyt, riittääkö taitoni (viisautta tietysti löytyy täältäkin!)tämän kommentin lähettämiseen. Tällä hetkellä en oikein vielä tiedä, mitä tuo sanavahvistus on. Naamakirja ja blogit kun on tähän asti ollut mulle se raja, jota en ole aikonut ylittää tässä tietotekniikan käytössä. Pari kertaa olen tosin olen Sirkan mineilyblogiin terveisiä laittanut. Ja pari kertaa jonkin "julkkisblogin" lukaissut. Että silleen.

  Ehkä näin harjoituskommentissa lukukokemuksista vain sen verran, että olen lukenut Sirpa Kähkösen Kuopio -sarjan kaikki 5 osaa ja oltiin Hilkan kanssa viime viikolla kerava kirjastossa kirjailijaa kuuntelemassa. Oli mielenkiintoinen esitys ja niin ovat myös kirjansa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos avauksestasi, Heljä! Oli todella kiva huomata, että edes joku on huomannut.
  Tosin muiden kuin meilini saajien ei juuri pitäisikään tätä löytää, ainakaan toistaiseksi. En kirjautunut vielä ns. blogilistalle.
  Mitä mieltä olet, laitanko homman ihan julkiseksi, vai pysytelläänkö pienessä piirissä?

  Vastaan tässä vaiheessa vain ihmettelyysi sanavahvistuksesta. Se voidaan ottaa käyttöön tahi ei. Sen tarkoitus on eliminoida koneella lähetetty aineisto, roskaposti, mainokset yms. Se siis varmistaa, että kommentoija on henkilö eikä kone.

  Mahdollisuuksia tehdä valintoja on useita, mm. "blogistin" oikeuksien antaminen useammille, esim. pikkupiiriläisille, jolloin he voivat kirjoittaa myös varsinaisia juttuja, eikä vain kommentteja (tähän olen päätymässä. Sitten voi mm. jakaa lukuoikeuksia vain tietyille henkilöille, jne.

  Vaikka ulostinkin itseni lukupiiristä, voisin ajatella, että tämä esim. toimisi jonkinlaisena jatkeena sille.

  Haluaisin kuulla mielipiteitä. Ihan noin ylipäätään tästä viritelmästä.

  VastaaPoista
 3. Tarmon viesti
  Nyt on vähän kiire. Mikä se kiire on? Joka tapauksessa palaan asiaan, kun syvennyn juttuun. Hyvä idea tämä blogi Matti Viisalta.

  VastaaPoista
 4. Voihan sitä tälläkin tavoin viestiä, varsinkin jos sormet eivät ole kovin kohmeessa ja tuo ajukoppa (Haanpään termi kaulasta ylöspäin sijaitsevalle ruumiinosalle) säteilee.Joten armollisesti myönnämme teille luvan jatkaa tätä projektia ja tulevaisuudessa voimme itsekin siihen osallistua, kunhan tuo ym. este poistuu. Mikä se on tuo URL-osoite?
  terv.esko

  VastaaPoista
 5. Kiitos kysymästä Mustanaamio!

  - URL-osoite on nettisivun osoite eli jos jollakin on esim. oma blogi, sen osoitteen voi laittaa tähän ja sivulle pääsee sitä näpäyttämällä.

  Tässä kommentoitaessa sille varatulla paikalla ei ole merkitystä, vaan vain nimi/nimimerkki laitetaan sille varattuun ruutuun, jolloin se tulee kommenttiin muodossa "Mustanaamio sanoi..."
  Tarmo käytti omassa kommentissaan Anonyymiä, jolloin kirjoittaja on (jos haluaa) mainittava kuten hän teki.

  Google-tili (= gmail.com) ja salasana astuvat kuvaan silloin, kun kirjoittaa blogiin ihan omia juttuja, eli esim. Mustanaamio arvioi lukemiaan kirjoja. Näitä arvioita voi taas jokainen kommentoida nyt tehtyyn tyyliin. Kirjoittajaksi pääsee siten, että bloginhaltija (minä) "kutsuu", minkä jälkeen Bloggeri lähettää kirjautumisohjeet meilillä kutsutulle.

  Mitä mieltä olet, Mustanaamio ja te muutkin, tämän blogin julkisuudesta? Pidetäänkö pienenä piirinä vai laitetaanko Blogilistalle?

  VastaaPoista
 6. Korjaus edelliseen.

  Google-tili on itselläni gmail.com, mutta sen voi tietenkin jokainen joko avata omalla voimassa olevalla meiliosoitteellaan tai avata uuden osoitteen.

  VastaaPoista