17. elokuuta 2011

Kesälukemista

   Unohdin ottaa mukaan Tampereen teatterikesään kirjan, mutta onneksi on divareita ko. kaupungissa runsaasti. Ostin Maarit Huovisen v. 1986 kokoaman Rauni Luoma Ilon ja murheen näyttämöllä. Sopi oikein hyvin matkamme henkeen. Ja vaikka mielestäni olen lukenut aika paljon näyttelijöiden elämästä, niin aivan uutena tietona tuli, että Rauni Luomalla on poika, Matti Vikström nimeltään. Ei ole koskaan tullut esille missään yhteydessä. Eli lukeminen kannattaa, aina löytyy jotain uutta. Kirja on lennokkaasti kirjoitettu ja kertoo näyttelijöiden kulta-ajasta, jolloin oli todellisia näyttämön TÄHTIÄ.

   Keväällä olin kuulemassa Keravan kirjastossa Sirpa Kähköstä, jonka kirjoihin en ole aikaisemmin tutustunut. Tuosta illasta sain kimmokkeen ja luin hänen Neidonkenkänsä. Mukavaa ajan kuvaa ja valitsin sen myös Myllytien kirjallisuuspiirin syyskuun kirjaksi. Kiva kuulla, mitä muut pitävät.

   Mielenkiintoinen nuori (31 v.) kirjailija on Riikka Pulkkinen, jonka esikoinen Raja sai v. 2006 ilmestyessään hyvät kritiikit. Serkkuni Eeva suositteli sen lukemista ja tein työtä käskettyä. Olin ennättänyt lukea jo Pulkkisen toisen kirjan Totta, joka oli v. 2010 Finlandia-ehdokkaanakin. Se puhutteli meikäläistä huomattavasti enemmän. Siitä tulee syksyllä KOM-teatteriin näytelmäversio, joka on ehdottomasti katsottava. Nyt Pulkkisella on kolmas kirja työn alla ja sen aihe on jonkin verran uskonnollinen ja kuvaa naispappia. Tästä kirjailijasta kuulemme vielä moneen kertaan, uskon.   

terv. HILKKA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti