31. lokakuuta 2011

Rästiin jäänyttä

   Kun tässä on viime aikoina ollut kaikenlaista puuhastelua, mm. viikon metsäreissu Kainuuseen, ja muutenkin ihmisten tapaamisia, on pinkkaan kertynyt turhan monta rästiluettavaa, ja tämän blogin pitokin on venähtänyt. Aloitetaan rästien kertaaminen vaikkapa tuosta Eskon jo arvioimasta James Dickeyn kirjasta Syvä joki. Se odottaa toista lukukertaa.
   Pinossa näyttää olevan myös Arne Dahlin Juhannusyön uni. En ilman vilkaisua juuri nyt muista, olenko sen jo lukenut - nimi tuntuu tutulta. Vieraiden jäljiltä (kiitos vaan kaikille) pinoon ilmestyivät ainakin Juhani Ahon Valikoima lastuja sekä Jonas Jonassonin Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi.
   Viime mainitun osaan kuvitella omalle kohdallenikin, mutta tuon rajapyykin täyttymista en jäänyt odottelemaan, vaan aloitin herkullisen veijaritarinan lukemisen välittömästi - opiksi ja ojennuksesi omille tulevaisuuden suunnitelmilleni.
   Kirjastosta hankittavien luettelossa on tällä hetkellä vain yksi: Anilda Ibrahimin Punainen morsian. Sen listaaminen luettavakseni johtuu siitä, että satuin kuulemaan osittain entisen kirjapiirini nykyisten jäsenten keskustelun kirjasta. Vaikutti mielenkiintoiselta.
   Messuilla kävijäksi olen kirjautunut muistaakseni vain kolmasti: kerran vene-, kerran matka- ja kerran viininjuontimessuilla. Useissakin astetta paria pienemmissä tapahtumissa kyllä olen juossut useinkin, mm. vuosittain Tammelassa Hakkapeliitta Tapahtumassa (näin ne kirjoittavat nimensä). Kirjamessut jäivät nytkin käymättä, mutta eipä ollut ensimmäinen kerta. Puolustukseksi sanottakoon vaikkapa, että tuli vieraita.

Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti