21. huhtikuuta 2012

Elokuvissa

Kotimainen elokuva elää jälleen vilkasta kauttaan eli nähtävillä on monenmoista tarinaa. Itse katsoin Saara Cantellin Tähtitaivas talon yllä, joka kertoi tarinan kolmen sukupolven naisista samassa talossa. Koskettava tarina lähtien 1940-luvun sodan vuosista ja päätyen tähän päivään.

Tähdittämässä oli nimekkäitä näyttelijöitä, mutta myös erittäin raikkaita uusia kasvoja sekä tosi ilmeikkäitä lapsia. Näytettiin suuria lähikuvia mm. ihmiskasvoista, mikä minua miellytti kovasti.
Suosittelen. Dokumentti

Aivan toisenlainen elämys oli sitten taas Rouva Presidentti, joka kertoi vastikään tasavallan presidentin virastaan luopuneesta Tarja Halosesta ja hänen arkipäivästään puolentoista vuoden ajalta. Mukava oli seurata niin ihan tavallista arkea kuin ulkomaan matkojakin mm. eksoottiseen Afrikkaan. Ja pääsivätpä Miska ja Ronttikin "filmitähdiksi".

Tätä dokumenttia vaivasi niin monesti suomalaista elokuvaa haittaava seikka eli epäselvä äänitys. Puoleen väliin ääni oli monesti niin heikko, ettei saanut selvää, mille esim. lastentarhavierailulla naurettiin. Tekstitys oli på svenska ja sen olisi toivonut myös olevan på finska.

Mutta katsottava nauha kauken kaikkiaan ja asiallinen eli esikuvansa "näköinen".

HILKKA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti