5. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen on puolessa

Pääsiäisen vietto alkaa olla puolessa. Ollaan ensimmäisessä pääsiäispäivässä eli sunnuntaissa, joten toivotukset ehtivät vielä perille vaimon kotitekoisten koristeiden kera.


2011

2012
2015

   Pitkin leutoa ja vähälumista talvea vakuuttelin, että kyllä se vielä tulee, se takatalvi. Ja tuli kanssa - maaliskuun viimeisenä eli juuri ennen pyhiä. Satoi märkää lunta illan, satoi yön ja satoi vielä aamullakin. Parhaimmillaan pihamaalla oli sitä viitisentoista.
   Sitten se muuttui vedeksi ja suli pois. Sitä ennen kaupungin lumiaura ehti työntää puolen metrin kinoksen pihatien tukkeeksi. Teki sen yöllä, mutta ei herätty meteliin. Miniä työnteli pois.

   Nyt pyhät ovat menneet lampaan syönnin merkeissä. Aloitettiin se jo ajoissa alkuviikolla. Maisteltiin, mikä olisi parasta tänä vuonna. Ennen on maustettu itse ja paistettu viuluna, paistina tai patapaistina. Nyt hankittiin sisäfilettä, hyvää karitsaa, ja valmiiksi maustettu ja paketoitu paisti, hyvää karitsaa. Hyviä hankintoja, ja pakastimeenkin jäi pari pakettia.
   Terveenäkin on saatu olla, mitä nyt rannekanavan aukaisu pari viikkoa sitten estää tiskaamisen ja imuroinnin... minulta. Pian nuokin lyhytaikaiset riemun hetken ovat taas edessä. Lääkäri sanoi, että parin kuukauden sairasloma tulisi. Vaimo sanoi, ettei se tiennyt...

   Mutta ei käy valittaminen... 

  HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

   PS. Se pikkuisen harmittaa, kun unohdettiin tänä vuonna käydä ortodoksien perinteisissä myyjäisissä herkkuja hakemassa. Siellä käyminen kun on kuulunut ties kuinka kauan pääsiäisajan ohjelmaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti