13. toukokuuta 2015

Kuin lempeää sadetta


DEBORAH SMITH
Karisto 2009, 438 sivua

Kirja on palkittu 2007 Yhdysvaltojen parhaana romattisena romaanina. Jo tämä alkulause kertoo, että tämä ei ole äijämiesten kirja. Ehkäpä minä en kuulu siihen joukkoon, koska luin kirjan mielenkiinnolla.
Kirja kertoo rikkaasta perijättärestä, jonka lapsensa keskenmenon seurauksena menettäneet maailmankuulut, upporikkaaseen sukuun kuuluneet luononsuojelijat olivat vastasyntyneenä ottaneet ottolapsekseen. Ottovanhempien kuoltua lento-onnettomuudessa tytölle selviää, että hän on adoptiolapsi. Tyttö päättää lähteä etsimään biologisia vanhempiaa. Mitä sitten tapahtuu selviää kirjan sivuilta.
Kirjan kerrrontaa olisi voinut jonkun verran tiivistää. Kirjasta huokui sellaista inhimillistä lämpöä, että annettakoon kirjailijalle lisäsivut anteeksi.
Suosittelen kirjaa kesälukemiseksi, kun luontokin hyväilee meitä lämmöllään ja saa kukat puhkeamaan loistoon silmiemme iloksi. (Jos voisi pyytää, niin nurmikoiden kasvua luontoäiti voisi hiukan hillitä. Polvet eivät oikein tykkää ruohonleikkurin työntämisestä.)

Lukuiloa
NIILO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti