7. helmikuuta 2011

Amadeus Järvenpäässä

Olin hesalaisten vieraiden kanssa katsomassa Amadeusta Järvenpään teatterissa (klo 16-18.45). Voin lämpimästi suositella. Hyvät osasuoritukset ja ohjaus sekä pelkistetty lavastus, jota vieraat kovasti kehuivat. He ovat näytelleet Tapanilan teatterissa, jossa oli juuri ensi-illassa Reviisori eilen. Siinä on liian raskas lavastus, joka sitten vaatii paljon työtä niiden vaihtelussa, kun näyttämöt eivät ole pyörömallia kuten useissa ammattiteattereissa.

Olihan siinä viljelty jonkin verran (mutta ehkä Schaffer on sitä jo tekstiin kirjoittanutkin) "rivologista" kieltä, jota joku moitiskeli K-U:n yleisönosastossa, mutta niinhän sellaista oli aikanaan elokuvassakin. Heikki Simolin teki hyvän Salierin ja Kalle Tahkolahti Amadeuksen.
Katsomo oli aivan täynnä, mikä on tietty mannaa esittäjille.
HILKKA

1 kommentti:

  1. Näin näytelmän vuosia sitten Tampereella ja jokunen vuosi takaperin Kuopiossa.

    Minusta se on erinomainen näytelmä. Lopputulos riippuu tietenkin siitä, kuinka pääosan esittäjät ovat sisäistäneet roolinsa ja kuinka he siinä onnistuvat. Tietenkin ohjauksella on oma suuri merkityksensä.

    Näytelmän sanoma sinänsä on ajankohtainen tänäkin päivänä, kuten sata vuotta vanhan "Viulunsoittaja katolla" sanoma.

    Kirjoitit lavastuksen olleen pelkistetyn. Mielestäni näin Amadeuksessa tulee ollakin. Lavastus ei saa vesittää näytelmän sanomaa.

    VastaaPoista