10. helmikuuta 2011

Kiven sylissä

ESKO-PEKKA TIITINEN

Tammi 2010, 400 sivua

   Tiitisen kirja sai tämän vuoden Savonia kirjallisuuspalkinnon. Luettuani kirjan täytyy kysyä MIKSI? Olivatko muut palkintoehdokkaat vielä huonompia?


   Kirja kertoo Outukummun kaivoksen synnystä, elinvuosista ja lopettamisen jälkeisestä ajasta erään suvun vaiheiden kautta. Kiintoisa aihe, kuinka teollistuminen muutti maaseudun kuvaa ja ihmisten elämää. Kirjasta olisi taitavampi kertoja saanut heloposti kiinnostavan kolmiosaisen teossarjan. Päätalo useammankin. Nyt pitkän aikajänteen tapahtumat oli sullottu yhteen kirjaan ja kerronta ol levällään kuin kuuluisat Jokisen eväät.   
   Kirjasta jäi vaikutelma, että kirjailija oli kirjoittanut alkuosan teoksesta ja jättänyt sen pöytälaatikkoon. Kun hän sitten miehuusiässä muutti asumaan Outokumpuun, tuli mieleen saatta kirjoitustyö loppuun.
   Kirjan luettua jäi oikein harmittamaan. Tiitisellä oli repussaan ihan hyvät eväät, mutta miksi hän meni pilaamaan ne. Oliko taidon puutetta?  

   Olisi mukava, jos joku muukin tarttuisi kirjaan ja antaisi palautetta. Vaimoni Mirja luki myös kirjan ja olimme liikuttavasti samaa mieltä sen annista. Olimmeko liian ankaria vai emmekö ymmärtäneet?
   Pist. (0-5): 1
   NIILO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti