17. helmikuuta 2011

Munaako herra ministeri Nilsiässä

   Nyt on pakko kirjoittaa eilen sattuman kauppaa saadusta teatterikokemuksesta. Toimin Petron kuskina ja sen myötä vahingossa osuin "Munaako herra ministeri"- nimisen näytelmän kenraalinharjoituksiin.
   Näytelmää esittää Nilsiän harrastajateatteri, jota kohtaan minulla on hieman epäluuloja. He tekevät yleensä aivan kelvollista teatteria, mutta muutama vahva kantava hahmo on viime vuosina alkanut näytellä vähän liika itseään ja se on vienyt osan nautinnosta. Nyt oli toisin.
   Näytelmä oli kaksi tuntia hulvatonta farssia, jossa roolijako oli todella onnistunut. Ottaen huomioon että oli kyse kenraalista, replikoinnin iskut osuivat loistavasti kohdalleen ja vasta toisen puoliajan lopulla oli nähtävissa jännitteen löystymistä ja väsymistä. Kukaan ei tehnyt rooliaan liikaa yli, vaikka raja tässä näytelmälajissa on hiuksen hieno. Pari sivuroolin esittäjää oli tavallista harrastajatasoa, mutta ei kuitenkaan liian häiritsevästi. Siis kaiken kaikkiaan uskomattoman hauska teatterikokemus, joka nauratti vielä tänä aamunakin.

Pisteitä annan tästä 4/5 ja ehdottomasti suosittelen katsottavaksi ja naurettavaksi.

   TYTTI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti