21. toukokuuta 2014

Istutuksia ja kalajuttuja

    Matin istutuksista lukemisen jälkeen pitää kertoa Mirjan viljelyksistä. Emme muista, että koskaan ennen toukokuun puoliväliä kasvimaalla peruna ja porkkana olisivat olleet taimella. Tänään saatiin ensi kerran salaattiakin omasta kasvihuoneesta. 
    Matille tiedoksi myös, että tänä keväänä on tullut niin minun kuin muidenkin pyydyksiin jättiahvenia. Niitä siis siellä järvessä olisi, jos vain selviäisi onkimaan. Siinäpä pulma, Matti Viisas, meinaako vanhuus iskeä ennen aikojaan vai muutenko vain laiskottaa? 
    Ahvenia ylipäätään on tullut hyvin. Olen vienyt usean kalakukon tarpeet naapuriin ja tehnyt itse viisi kukkoa. Kahden kukon tarpeet on pakastimessakin odottamassa leipomista. Joskohan näillä tiedoilla jo saisi onkikaverin Järvenpäästä. Uistintakin voisi kokeilla. Eiköhän se hauki ja kuha rupea pikkuhiljaa tarttumaan uistimeen. 
    Muutenhan tänne ei ihmeempiä kuulu. Mirja hoitaa viljelyksiään ja ompelee näytelmään vaatteita. Pian alkaa Aholansaaren näytelmän loppurutistus. Pelottaa vähän, mutta toivotaan parasta.
    Minun pitäisi astua virkaani nurmikoiden leikkaajana. Kävin kokeilemassa vieläkö vanha palvelija käynnistyy. Lähti käyntiin, mutta ottaa turbokierrokset. Pitää kai käyttää konetohtorilla.

    NIILO 

    LISÄYS EDELLISEEN
    Niilon mainitsema Aholansaaren näytelmä on hänen itsensä kirjoittama Ukkosen jyrinän poika.
    Se kertoo rovasti Kleofas Hyvämäen elämästä ja esitetään Aholansaaren leirikirkossa 12.-20.7.2014.
    MATTI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti