25. toukokuuta 2014

Tänään se loistaa kauneimmillaan

Vasta se puhkesi kukkaan, tänään se on upeimmillaan, mutta huomenna maa sen ympärillä on jo sen terälehdistä punaisena. Se on tillipioni, ei enää mikään nuori neitonen, sillä joka kevät se on puhjennut loistoonsa tässä samassa paikassa jo noin kuuden vuosikymmenen ajan.

Juuri nyt piha on kauttaaltaan kauneimmillaan. Kannattaa olla hereillä, sillä kauneimmat kukat loistavat vain hetken. Omenapuu valaisee tänään puhtaan valkoisessa asussaan, mutta huomenna maa sen ympäristössä on poiminut kukkien terälehdet omakseen.

Hänellä ei ole nimeä. Hän tuli meille eilen Järvenpään kukkamarkkinoilta, käänsi tyhjän kukkaruukun kumolleen ja ja istahti sen päälle varjoisaan paikkaan talon nurkalle. Lämpömittari näytti varjossa +27.

MATTI

2 kommenttia:

 1. Tahtoo tommosen tillikukan!En oo ennen nähnyt.Voiko sen lehtiä syödä....käyttää kalasoppaan?Terkkuja sille nimettömälle oliolle..anna nyt sille nimi vaikka Antero,vai onko se tyttö?Ihana joka tapauksessa.Eiks ookin kiva puuhastella omassa pihassa?Ei sinustakaan kerrostaloasujaa tulis!(todistan,etten ole robotti.. hih..kääk..

  VastaaPoista
 2. Valitan Raili, niin kuin tekisikin mieli lahjoa sua sillä pionilla, ei se käy. Sitä on pyytänyt moni muukin, mutta se on niin vaikea, tarkoittaa mahdoton, jaettava, ettei olla itsekään onnistuttu laajentamaan sen reviiriä. Komeahan se on, mutta tosi lyhytaikainen. Kukkii vain muutaman päivän.

  Eipä olla katsottu sen Anteron mekon alle, kumpaa sukupuolta se on. Olkoon siis Antero, onhan meillä ollut Mikko-kissakin, joka oli poika siihen asti kuin pyöräytti poikasia.

  Samaa mieltä tuosta "...etten ole robotti.. hih..kääk", mutta pakko pitää se, kun emme enää halua ottaa lainaa Afrikasta, Lontoosta, emmekä mistään muualtakaan, saati sitten lunastaa tilillemme Tansaniaan talletettua miljoonaa dollaria.

  Joten terveisiä kaikille.

  PS. Aivan varmasti et pääse liukenemaan synttärikahveista, vaikka olitkin jossakin piilossa.
  Onnitteluja edelleen...!

  VastaaPoista