12. helmikuuta 2013

Alakuloinen romanssi


PIRJO TUOMINEN
Tammi 2006, 333 sivua

En ole saanut vielä tilaamiani kirjoja, joten tässä yhden ”väliluvun" kommentti.

Pirjo Tuominen on kirjoittanut hienoja historiallisia romaaneja, kuten Alaska-sarjan ja Kokemäki-sarjan. Jos ei ole niitä lukenut, kannattaa lukea, mikäli on yhtään historiasta kiinnostunut. Kokemäki-sarjan kanssa saattaa tosin olla, ettei se täysin avaudu nuoremman polven kaupunkilaiselle, jolla ei ole perustietoja maaseudun historiasta.

Pirjo Tuominen on tuottelias kirjailija ja kirjoittanut monta niin sanottua viihderomaania, jollainen Alakuloinen romanssikin on. Tällä saralla hänen tuotoksensa eivät yllä kovin paljon yli keskiarvon. Eivät ne kuitenkaan ole niin lapsellisia, kuin monet tämäntapaiset tuotokset tuppaavat olemaan.

Kirja kertoo eläkkeelle jääneen apteekkarin, rahoissaan kylpevän ja kaikkitietävän öykkärin, ja hänen läheistensä elämästä. Aihe voisi hyvin olla elävästä elämästäkin ja tapahtumat pääpiirteissään totuudenmukaisia.
Tuomisen tyyli kirjoittaa on sujuvaa ja kirja on helppo lukea. Minusta tämäntapaisia kirjoja on joskus ihan mielenkiinnosta lukea, vaikka ei niistä juurikaan ole "lapsille kertomista".

    NIILO

1 kommentti:

 1. Olen itsekin ollut jo pitkän tovin Pirjo Tuominen -fani, ja NIILO, nimenomaan sinun yllytyksestäsi.

  Olen lukenut sekä Alaska- että Kokemäki-sarjan, tai oikeastaan en lukenut, vaan ahminut. Tapani mukaan pysyn aika tiukasti ns. putkeen kiinni kirjailijoissa, jotka puraisevat. Niinpä luin näiden edellä mainittujen lisäksi vielä Satakunta-sarjankin.

  Kun kerran tuli "loistava Tuominen" kehutuksi,poimin tähän lopuksi näiden kolmen sarjan kirjojen nimet, jos vaikka joku kiinnostuisi:

  ALASKA: Villit vedet (1992) ja Ylpeät purjeet (1993) kertovat 1800-luvulla Alaskassa sijainneesta suomalaisesta siirtokunnasta.

  KOKEMÄKI-sarja (Suuren joen maa, Tulen pojat, veden tyttäret, Kuningasväylä) herättää henkiin Satakunnan vanhojen sukujen, kartanoiden ja ruukkien historian 1700- ja 1800 luvulla.

  SATAKUNTA-sarja (Itkevät syvät vedet, Sillat yli joen, Kultavainiot ja Maan nälkä) kertoo kansalaissodan jälkeisestä Suomesta nostaen esiin katkerat kokemukset Satakunnassa.

  VastaaPoista