8. helmikuuta 2015

Aavikon kukka

WARIS DIRIE
WSOY 1999. 253 sivua

     Kirja on omaelämänkerta. Uskomaton tarina siitä, kuinka somalilainen paimentolaistyttö päätyi kuuluisaksi valokuvamalliksi ja  YK:n erikoislähettilääksi.
    Tarina tytöstä, joka 14-vuotiaana karkasi juosten aavikon poikki kohti tuntematonta, koska isä halusi naittaa hänet viidestä kamelista 60-vuotiaalle ukolle.
    Tarina siitä, kuinka syvässä vuosituhantiset perinteet vielä ovat. Tosi tarina siitä, mitä naiset saavat vieläkin kärsiä miesten takia.

    Kirja on kiintoisa luettava ja herättää monia ajatuksia varsinkin naissukupuolta kohtaan. Vaikka Jumala loi naisen miehelle toveriksi, niin kovin huonosti olemme monesti toveriamme kohdelleet. Vaikka kirja ei ole kunniaksi meille miehille, suosittelen, että myös miehet tarttuisivat tähän kirjaan. Antaa se ainakin miettimisen aihetta ja herättää ehkä terveellistä häpeän tunnettakin.

    Maailman tapahtumia ajatellen kirja on ajankohtainen tähänkin päivään. Luulen, että se ei jätä lukijaansa kylmäksi maailman menolle. Lukekaa ja miettikää maailman kummallisuutta!

    NIILO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti