31. tammikuuta 2013

Kirjakirje Hilkalta

   Heips!

   Tuli mieleeni, lainaisitko joskus tuon Aki Ollikaisen Nälkävuoden, kun se kerran on omasi? Se kiinnostaisi.

   Kävin maanantaina Heljän lukupiirissä, jossa oli Ulla-Lena Lundbergin Jää aiheena. Kaikki olimme yksimielisiä, että se on hyvä kirja. Siellä on nyt huhtikuun kirjana tämä Ollikainen, jonka voisi sitten taas mennä kuulemaan.

   Olen ottanut ohjelmaani lukea nyt 
useamman noita Finlandia-ehdokkaita saadakseni käsityksen, millainen on tänä päivänä suomalaisen kirjallisuuden taso, koska ei kai ehdokkaiksikaan ole huonoja valittu.
   Jäästä pidin kovasti, Hassisen Popula ei jaksanut kiinnostaa, vaikka hänen kirjojaan olen aikaisemmin pitänyt mielenkiintoisina. Lähetin sen nyt Eevalle luettavaksi. En tiedä, onko kirjailija muuttanut tyyliään vai minä muuttunut.
   Nyt ovat meneillään Eevalta lainassa oleva Köngäksen Dora, Dora ja Seppälän Mr. Smith. Edellistä olen lukenut satakunta sivua, ihan mielenkiintoinen ja Smithiä aloittanut pari kertaa, muttei ole alkanut kulkea. Vielä aloitan kolmannen, koska aion sen lukea.

   Tuli tässä välissä tarjolle lainaksi Hannu Lehtilän Halos-elämäkerta, joka kiinnosti ja jossa olen nyt jo lähes lopussa. Mielenkiintoista siinäkin lukea Halosen ajatuksia ajastaan, kun niistä aikaisemmin on lukenut vain lehdistön dokumentaatioina.

   Olen nyt tällainen lukupiireissä risteilijä, kun ei enää ole pakko ollaan missään joka kerta läsnä. Myllytiellekään en nyt maanantaina tule, koska nuo dekkarit, vaikka varmaan hyviä ovatkin, eivät jaksa minua pätkääkään kiinnostaa.
   Meidän oma kirjallisuuspiiri (Eskon rinki) on ensi kuussa meillä ja esillä on Jaan Kaplinskin Kirje isälle, Eskon valintana. Maaliskuun kirjaksi olemme päättäneet ottaa Jään - kerran uutta kirjallisuutta mekin - kunhan kaikki olemme ennättäneet sen lukea.

   Eilen olin Hesassa. Aksu (pojanpoika) oli sairaana, joskin ihan pirteä. Paljon pelasimme erilaisia pelejä ja keskustelimme. Illalla on Juhani Aho-salissa hyvä luento klo 18-19.30 kuvineen Venny Soldan-Brofeldtista. Koetan mennä kuulemaan.


   HILKKA


Vilkaise myös sivulinkki Menossa ja tulossa.   

Lue myös NIILON linkitetty kommentti:

2 kommenttia:

 1. Hilkka mainitsee Pirjo Hassisen Populan. Vuoden vaihteessa se sai Savonia kirjallisuuspalkinnon. En ole kirjaa lukenut.

  Olen lukenut aikaisemmin palkittuja ja olen tullut ajatelleeksi, että millähän perusteella se raati niitä palkintoja jakaa. Edellinen palkittu Tiitisen kirja oli meidän molempien mielestä aika torso.

  Ehkä pitää sanoa kuin Tane joistakin katsomistamme näytelmistä: "Voi se olla hyvä. Me vain ei ymmärretä sitä." Niinpä.

  Kyllä täällä hengessä mukana ollaan, vaikka ei mitään aikaan saadakkaan

  VastaaPoista
 2. En ole itse juurikaan palkittuja kirjoja lueskellut. Varmaan tuollainen Niilon ihmettelyn kaltainen lapamato on kaivellut minunkin kirjallista sisikuntaani.

  Nyt tämä Nälkävuosi kyllä teki vaikutuksen ja Jään aion lukea.

  Jaa, olenhan sentään jonkin verran niitä lueskellut, palkittuja, enpä juuri ehdokkaita: Puhdistus, Raja, Kätilö, Hytti nro 6

  VastaaPoista